2015-11-22 1213 瀏覽
朋友話之前係首爾食過好味,見香港開分店即刻想試。幾星期前6點多上到去明明無咩人,但侍應就問我地有無book 位,無即話巳full booking要去到9點先有位,咁唯有放棄~之前一直試打book位,一直無人聽。咁唯有walk in啦,朋友早點去攞飛先,所以先唔洗等成個幾2個鐘。點知先發現餐廳貼住話"no booking yes walk in",妖!累我打左咁多次電話囉!店舖很細,坐位迫,等位既人只可以迫在一條小走廊。韓國人老闆係有善既,不過見佢安排入坐有啲混亂。我同朋友一行3人,叫左3人份(芝士/部隊/烤肉每份$78)+餃子+拉面+芝士炒飯。 但黎到份量其實比預期中細份,個湯汁幾好但料少,午餐肉薄過張紙,部隊明明餐牌上有寫腸仔但黎到無腸仔。韓仔侍應極力推介既烤肉,頂!啲肉又硬又鞋!食完所有野侍應就收走個汁去炒飯。我地叫既係芝士炒飯。個飯都ok,但味道略為淡味左啲。據朋友說,韓國食呢個係好平份量會多啲,但香港係貴超過一倍,單係一個公仔面就收$25 !其實都係食風味,如果要等個幾2個鐘先食到既話,咁唔會食囉。或者留番去到韓國時,食番個風味同價格~

其實都係食風味,如果要等個幾2個鐘先食到既話,咁唔會食囉。
或者留番去到韓國時,食番個風味同價格~