2015-10-02 3548 瀏覽
今日突然興起,想去食燒肉,因為都好耐無去食盛八,就同大少去食吓,本身我係會員,我地又得兩個人,都唔食得幾多款,所以好理所當然,一定係叫二人餐,因為牛、豬、雞都有,又唔駛一碟碟叫,啱晒我同大少呢啲咁懶嘅人~~今次見二人餐有海鮮,基本上我呢個海鮮控有需要考慮嘅地方,就決定要“会席.二人盛”Acid Apple - 呢杯飲品有青檸汁、蘋果汁、雪碧,口味清新,因為最近我愛上咗青檸飲品巴馬臣火腿蟹子沙律 - 最近因為我正在減肥中(減肥都重食燒肉,真係呃鬼食豆腐XDXDXD),所以近來都食咗好多沙律,不過因為我多數都係超市、MOS Burger買多,所以絕對少食到有Parma Ham嘅沙律,真係好滿足,大少話佢唔係好夠鹹香,不過我其實對Parma Ham無乜特別研究,有得食我就OK,平時唔太鍾意有醋嘅沙律,但係唔知係唔係因為最近食多咗酸少少嘅沙律,口味都有啲變,覺得可以接受,最特別係沙律入面有啲甜嘅椰果,可能因為呢啲椰果而我覺得好好味~~~金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀 - OMG,我好鍾意呢個,不過唔知點解食落口好似有少少辣嘅感覺,平時食開嘅花之戀係有米飯,但係呢個,全個都係龍蝦沙律,再用金目鯛包住
Acid Apple
巴馬臣火腿蟹子沙律
金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀
金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀
金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀 - OMG,我好鍾意呢個,不過唔知點解食落口好似有少少辣嘅感覺,平時食開嘅花之戀係有米飯,但係呢個,全個都係龍蝦沙律,再用金目鯛包住,感覺上冇用三文魚包咁油膩,味道亦啱啱好
盛合の海幸 - 香草牛油大磨菇,大蝦2隻、香草牛油帆立貝、澳洲牛里肌肉、辛辣醬魷魚、豬肉、泡菜醬雞腿肉、芝士黑七味砂肝,我同大少勁鍾意個磨菇、砂肝同牛肉,真係超好味,簡直大愛,唔係太飽,我真係會想單叫多份牛肉黎燒吓
日式咖哩牛舌炒飯 - 嗯……好香咖哩味,牛舌亦都啱啱好,唔會太韌,日式炒飯經常都會覺得好colorful,永遠都會有青椒、洋蔥、紅蘿蔔XDXD
盛八自家制奶凍 - 平時唔食奶凍嘅我,問完大少奶味重唔重之後,我就膽粗粗試吓,真係唔錯不過……士多啤梨醬可以再多啲,因為無醬之後,個奶凍會失色咗~

2015-08-13