2015-09-05 1844 瀏覽
 韓氣迫人,今天反而選了日本盛八(第一次認識盛八是團購,經過多年,水準依舊好),今日邊睇花美男, 邊聽住日系音樂燒肉去 XD加上店內以木為主,很重和風味道,燈光暖暖,坐著梳化卡位份外舒服。前菜金目鯛蟹子蝦沙津花之戀,看似平平無奇入口卻不說不出的鮮味,魚肉很鮮甜,配搭得很好。山葵龍蝦紙米卷,外層米紙富咁咀嚼感,醬汁相當清新。沙津巴馬臣火腿蟹子沙津 ,火腿口感豐富,滿滿油香感,配上新鮮蔬菜及柚子味的醬汁,好岩我口味呢,好鬼醒胃。醬汁有三款, 適合不同的食物∼左邊燒汁係百搭的,中間檸檬汁for海鮮, 右邊鹽燒汁 for 豬肉 ^^主菜香草牛油帆立貝,少少香草同牛油已經令帶子味道提升不少, 帶子燒完都係咁juicy ,yummy yummy而有個韓式辣醬魷魚入口不太新鮮,入口林身不討好。 車海老,蝦身相當大,沒想到這麼貼心,已經預先開邊,放落爐時已流晒口水,傳出陣陣蝦香,入口蝦肉彈牙,可惜少了一份甜味,有點失望。澳洲和牛里肌肉,入口富油香,肉味濃郁,好想再食過! 呢到D牛肉的確很讚!香草牛油大蘑菇,燒完後入口爆多菇汁,富牛油咸香,正!粒粒分明,炒得夠乾身,入口濃濃日式curry香,香得黎帶少少

),今日邊睇花美男, 邊聽住日系音樂燒肉去 XD

前菜

山葵龍蝦紙米卷,外層米紙富咁咀嚼感,醬汁相當清新。
沙津
醬汁有三款, 適合不同的食物∼

主菜
而有個韓式辣醬魷魚入口不太新鮮,入口林身不討好。

澳洲和牛里肌肉,入口富油香,肉味濃郁,好想再食過!
 呢到D牛肉的確很讚!
香草牛油大蘑菇,燒完後入口爆多菇汁,富牛油咸香,正!
粒粒分明,炒得夠乾身,入口濃濃日式curry香,香得黎帶少少辛口感覺,加入粒粒牛舌,很滿足。
甜品
濃濃牛奶味 Milk pudding 滑一滑, 最頂層加左我最愛的士多啤梨醬
~ 香得黎又唔會太甜, LIKE
題外話/補充資料: 1) 和風系環境舒服, 特別喜歡梳化卡位 ^^ 2) 慶祝節日的好地方
2015-09-01