2016-01-22 1336 瀏覽
朋友生日提議食放題,本身對放題已經無期望,仲要去旺角食添,邊有好野食嫁。殊不知今次既番本之旅令我對旺角既放題刮目相看! 一入到門口睇到個價錢都無乜期望,點知食完之後既結論係,性價比高。放題有乜食相信大家都好清楚,前菜,串燒,炸物.......應有盡有,但可以令我對放題改觀又點會係款式咁簡單呢。最重要當然係食物既質素啦,相信番本既食物係小弟食過既放題入面最好食既一間。由於食物款式太多,所以簡左幾樣小弟最岩食既同大家分享下。打頭陣當然係刺身啦,三文魚,白拖羅,帶子.....鮮味之餘不帶一點雪藏味。 第二係冷盤既豆腐,香灑既芝麻醬加上滑脫脫既豆腐,超開胃。 芝士扇貝,芝士味濃郁,扇貝size唔細,既唔會乾曬水。蟹粥,估唔到佢真係有蟹,食蟹仲要清甜有口感,真係扺食。 呢個必食,唔係睇佢平平無奇同一般既燒翠玉瓜無分別,咁諗就錯喇,平時食既翠玉瓜一係燒乾水,一係喇夠熟,呢個恰到好處,香口得黎又有水,真係忍唔住叫多幾次黎食! 仲有近期好紅既蒸氣鍋,三人以上先有既。所以料都可以唔錯,不過個雞一定要叫,又滑又好味 。 最後個粥底都唔曳,不過女朋友覺得鹹左少少,我就覺得岩岩好

殊不知今次既番本之旅令我對旺角既放題刮目相看!

由於食物款式太多,所以簡左幾樣小弟最岩食既同大家分享下。

第二係冷盤既豆腐,香灑既芝麻醬加上滑脫脫既豆腐,超開胃。

芝士扇貝,芝士味濃郁,扇貝size唔細,既唔會乾曬水。
蟹粥,估唔到佢真係有蟹,食蟹仲要清甜有口感,真係扺食。

仲有近期好紅既蒸氣鍋,三人以上先有既。

所以料都可以唔錯,不過個雞一定要叫,又滑又好味 。
最後個粥底都唔曳,不過女朋友覺得鹹左少少,我就覺得岩岩好喇。
講完野食就講下飲品啦,汔水啤酒,細支裝既果汁先生,竟然仲有梅酒同我最愛既清酒

最後埋單每人都係228,酒錢都唔止啦,真係扺食到爛阿!

大家認住呢個招牌,就係佢改變我對放題既睇法
2016-01-16