2015-11-05 6473 瀏覽
約了友人到旺中斜對面有間番本放題!就去睇下係咪咁番本先! 蟹子燒扇貝,上面個Pat野唔好食,個扇貝就幾好味。 燒牛舌彈牙,而且惹味。 清酒煮蜆好大碗,好多粒蜆,個人嫌佢酒味苦左少少。 一口牛都係好多碗,又幾好味wo!! 唔會太濃,肉質彈牙唔韌。 牛油蒜蓉扇貝仔好多粒,估計最少20粒,好食!牛油蒜蓉味夠得黎又唔會過多。 軟殼蟹手卷唔會勁多飯,都ok。 天婦羅好食,有日本紫薯好好食 encore!芋頭都好食!!不過南瓜就油左d喇~ 炸粉一d都唔厚嫁! 黎到重點刺身~~三文魚好厚身呀! 正!榮螺彈牙又鮮味甜蝦同希靈魚都好鮮甜帶子大大舊好食八瓜魚片煙煙韌韌,但硬身左少少重有d冰冰地。 蟹棒壽司好吃!!encore item!玉子壽司一般~帶子鵝肝壽司幾特別~ 炸芝士年糕雖芝士咪唔夠濃,但整體口質很不錯,可以encore~~ 炸紫心丸,中間係芋蓉,出面係年糕,超中意呢d熱左既年糕口感 食太多肉,點返少少菜食!!不過冇乜蔬菜,所以點左鐵板芽菜 (大家應該會覺得放題食芽菜是否傻的XD)。btw,芽菜好juice,有d鹽同黑椒調味,十分出奇地好食!! (真係有d鐵板燒既感覺) 燒翠肉瓜又係好好食!翠肉
約了友人到旺中斜對面有間番本放題!
就去睇下係咪咁番本先!
蟹子燒扇貝,上面個Pat野唔好食,個扇貝就幾好味。
燒牛舌彈牙,而且惹味。
清酒煮蜆好大碗,好多粒蜆,個人嫌佢酒味苦左少少。
牛油蒜蓉扇貝仔好多粒,估計最少20粒,好食!
牛油蒜蓉味夠得黎又唔會過多。
軟殼蟹手卷唔會勁多飯,都ok。
天婦羅好食,有日本紫薯好好食 encore!
芋頭都好食!!
不過南瓜就油左d喇~ 炸粉一d都唔厚嫁!
黎到重點刺身~~三文魚好厚身呀! 正!
榮螺彈牙又鮮味
甜蝦同希靈魚都好鮮甜
帶子大大舊好食
玉子壽司一般~
帶子鵝肝壽司幾特別~
炸紫心丸,中間係芋蓉,出面係年糕,超中意呢d熱左既年糕口感
食太多肉,點返少少菜食!!
燒翠肉瓜又係好好食!
翠肉瓜個圈唔會太林,但中間又可以林左,
keep到瓜應有既水份,加上d燒汁,正!! encore 左!
燒蝦唔會太細隻,亦唔會太乾身,但就唔係好夠味咁~
呢到既芒果布甸同我平時食開個樣同口質都好唔同!
但神奇地味道係一樣,不過甜左d~
放題雪糕是必食,有3款口味。
而有雪米糍吃對我來說就是bonus!!
不過,雪米糍雪得好硬,要放一陣先食,
同時我地又再落單order多幾粒雪米糍等佢解定凍XD
2015-10-10