2015-10-07 1356 瀏覽
係日本返黎後, 成日掛住日本野食, 刺身, 壽司, 天婦羅, 串燒......想一次過食晒所有野,就梗係去食放題....搵搵資料, "番本"地點夠晒方便, 一於去試下早幾日book好位, 6點鐘去到唔多人, 好快有位, 限時120分鐘第一件事, 睇下order紙先, 真係好多選揀, 刺身, 壽司, 天婦羅, 串燒....想食既野都有齊晒睇下飲品, 仲有清酒同梅酒可以揀, 以放題黎講真係好難得今次仲加左$88,要個升級放題升級刺身極級天皇紅蝦刺身, 帶子刺身, 劍魚腩刺身, 樣樣都好鮮, 蝦刺身同帶子尤其大隻, 劍魚腩夠晒香口忌廉煮法國藍青口好香忌廉味, 原來忌廉汁同青口可以咁夾汁燒原隻帆立貝大大隻帆立貝, 燒完幾香口, 唔使加任何味都好滿足手卷揀左天婦羅軟殼蟹(左)同鰻魚(右), 我食左軟殼蟹, 都炸得幾香口而朋友食鰻魚, 好大片鰻魚, 都幾香口鰻魚味日式炸芝士年糕鐘意食芝士同年糕既我點可以錯過, 要趁熱食,芝士溶溶地同年糕軟軟熟熟食係最正既監燒雞中翼唔知點解揀親燒物一定會揀雞翼, 雞翼皮燒得脆脆的, 而雞肉又唔會好"鞋"口, 都算唔錯梅酒梅及酒味都好夠, 仲用個日式壺放住, 好有日本

睇下飲品, 仲有清酒同梅酒可以揀, 以放題黎講真係好難得
今次仲加左$88,要個升級放題

忌廉煮法國藍青口
忌廉煮法國藍青口
好香忌廉味, 原來忌廉汁同青口可以咁夾

汁燒原隻帆立貝
大大隻帆立貝, 燒完幾香口, 唔使加任何味都好滿足

手卷
手卷
而朋友食鰻魚, 好大片鰻魚, 都幾香口鰻魚味

日式炸芝士年糕
日式炸芝士年糕

監燒雞中翼
監燒雞中翼

梅酒
梅及酒味都好夠, 仲用個日式壺放住, 好有日本feel

2015-10-05