2015-07-21 3384 瀏覽
 又再次到番本食放題今次仍然都係選擇星級版刺身仍然新鮮鮮甜,最鍾意就係佢地嘅大蝦刺身,超甜超肥美蟹粥味濃,而且很綿密,我最鍾意食杰身的粥,啱晒我口味而蟹都有少少膏,夠味,不過似乎不太新鮮,有少少晦炸物方面真係比較出色,芝士年糕是必吃之選,雖然有啲滯,不過都要食,好好味雞軟骨爽口,但比較油膩感重燒菠蘿同樣是必吃之物,超甜汁多,我們雖然飽都要encore order燒蠔同牛舌反而比之前質素差了牛吞又韌又薄,燒蠔沙律醬多於蠔囉,食唔到有蠔肉忌廉青口很水,反而築地番本比這裡好吃最令我失望就是羊架,原本這裡的羊架是最推薦的食物但今次燒得太燶了,成舊黑晒,想點?雖說肉質是軟腍,又很有羊羶味,但燶成咁真係好難入口現在更有優惠送上,只要like facebook fan page就可以免費換取綿綿冰,真係好抵食!不過我太飽了,所以沒有換到,所以不知質素如何?

又再次到番本食放題
今次仍然都係選擇星級版
刺身仍然新鮮鮮甜,最鍾意就係佢地嘅大蝦刺身,超甜超肥美
蟹粥味濃,而且很綿密,我最鍾意食杰身的粥,啱晒我口味
而蟹都有少少膏,夠味,不過似乎不太新鮮,有少少晦
雞軟骨爽口,但比較油膩感重
燒蠔同牛舌反而比之前質素差了
牛吞又韌又薄,燒蠔沙律醬多於蠔囉,食唔到有蠔肉
忌廉青口很水,反而築地番本比這裡好吃
最令我失望就是羊架,原本這裡的羊架是最推薦的食物
但今次燒得太燶了,成舊黑晒,想點?
雖說肉質是軟腍,又很有羊羶味,但燶成咁真係好難入口
不過我太飽了,所以沒有換到,所以不知質素如何?

題外話/補充資料: 總結來說比之前的質素差了,但食物都尚算OK,所以仍然人山人海排隊食 另外,原來2人食放題會少了鍋物類選擇的,我覺得這點不太好,因為未必每人都食刺身或生嘢,少了鍋物選擇會讓人有點卻步。希望食店可以改了這個規定,始終放題是任食的,點解要限了2人就冇鍋物類選擇?
2015-07-20
  • 燒菠蘿,芝士年糕