2015-01-21 2823 瀏覽
今晚來到番本、一定要食到夠本兼番本。點菜紙成本電話薄咁厚, 點到手軟. 選擇多另我有選擇困難症更苦腦, 好彩有友人幫手.前菜選擇了意式黑松露帶子沙律, 潮流興食黑松露, 但我個人認為搶走了帶子的鮮甜味, 不太配合. 料理類選擇了鐵板炒銀芽, 牛油炒粟米和和風牛肉粒三款, 炒銀芽和炒粟米都好味, 但是牛肉粒炒得太老了, 肉質靱. 燒物類選擇了炭燒冬菇串, 冬菇本身香甜, 如加少許鹽來燒更好味. 手卷類選擇了軟殼蟹, 漿粉太厚, 擺放時間又太耐, 不香脆己腍了. 炸物類選擇了炸雞軟骨粒, 一口芝士豆腐和香炸棒棒餃子; 先講雞軟骨, 軟骨部份黏了點肥膏, 再加上油太多, 太油膩, 咬落滿口油, 放棄了. 芝士豆腐, 實際不是豆腐是爽口魚疍, 面層的芝士味夠搶. 餃子都炸得太油, 免强可以接受. 升級體驗選了赤蝦, 帶子, 油甘魚和北寄貝, 全部色澤鮮艶, 口感肥美, 鮮甜無比, 不錯不錯, 重點多次. 甜品選了鮮芒果布甸, 芒果酸甜唯獨布甸就不夠成意, 底部還有好多粉粒.
今晚來到番本、一定要食到夠本兼番本。
意式黑松露帶子沙律
燒物
炸雞軟骨粒, 一口芝士豆腐和香炸棒棒餃子
天婦羅
鮮芒果布甸