2015-12-22 242 瀏覽
飯後一點甜是常識吧! 但這個不快經歷, 多甜也補償唔到…甜牙牙係近年少有做得起的大甜品店, 回想5, 6年前由一間旺角鋪, 堅持做高水準甜品, 到今日開晒分店, 又有晒其他品牌, 質素就差到無譜因為情陷心太軟及抹茶, 於是揀左Classic心太軟及宇治金時號:Classic心太軟:欠了鬆軟感, 外層也沒有焗得微脆, 兼且有點乾身, 吃下去就像是一堆朱古力粉團; 當然朱古力我唔記得係用咩高檔品牌, 個種苦感係獨一無二咁正, 乃今晚唯一的安慰!宇治金時號:如餐牌圖示所見, 應該係蕨餅的竟變成了小丸子! 問店員後, 她堅持的說一向都是這樣, 那豈不一直都是錯嗎? 小丸子沒有應得的煙韌, 又係一舊舊的麵粉團, 我黎食甜品, 唔係食麵粉… 雪糕及脆脆無咩特別, 因為一個小丸子已經將成個甜品推到極點的劣當年我尚希望佢唔會好似其他甜品店<一朝得志 語無論次>, 但今天我對甜牙牙極點的失望!
飯後一點甜是常識吧! 但這個不快經歷, 多甜也補償唔到…

Classic心太軟:
宇治金時號
宇治金時號:
2015-12-07
$56 (宵夜)