2015-10-01 1956 瀏覽
一入到去待應安排給我坐既位置靚到不得了, 一望出窗外就是一目了然既獅子山下既境, 完全好似去左另一個地方, 由於朋友未到, 我呆望了窗外好幾分鐘!! 原來香港除左夜境, 其實都有好多好靚既境~~ 酒店採用電子餐牌, 都幾方便同易睇!! 今期除了平時standard個款下午茶外, 仲有Lion Rock x Canvas 既有機花香下午茶, 見佢甘靚, 就揀左呢款啦~ 黎到又真係幾鬼靚同吸引喎~~ 無論顏色, 外貌都令我變了心心眼!!哈哈!! 不過原來係好睇唔好食...第一層係最好食ga~ 蟹肉柚子沙律: 都幾清新又有蟹肉味, 我幾喜歡號呢件~ 煙三文魚: 三文魚控既我就一定喜歡的~ 虎蝦春卷: 春卷夠脆, 入面既蝦肉都彈牙, 好食~ 和牛漢堡飽: d牛肉有d 靭, 呢件一般~ 第二層就一般啦~芝士伴西瓜: 味道勁奇怪, 完全格格不入~番茄帆立貝: 粒帆立貝勁鞋口呀~玫瑰朱古力慕絲: 太甜啦~第三層得個甜字...蝴蝶酥都幾脆同好食~其他全部: 甜到爆, 完! 其實我對鬆餅不留都麻麻, 但基本上八成下午茶都會有佢出再現, 食它只是為了不浪費~ 我地分別叫左一杯Lady Rose 玫瑰花烏龍
Lion Rock x Canvas 有機花香下午茶
第一層係最好食ga~
蟹肉柚子沙律: 都幾清新又有蟹肉味, 我幾喜歡號呢件~
煙三文魚: 三文魚控既我就一定喜歡的~
虎蝦春卷: 春卷夠脆, 入面既蝦肉都彈牙, 好食~
和牛漢堡飽: d牛肉有d 靭, 呢件一般~
第二層就一般啦~
芝士伴西瓜: 味道勁奇怪, 完全格格不入~
番茄帆立貝: 粒帆立貝勁鞋口呀~
玫瑰朱古力慕絲: 太甜啦~
第三層得個甜字...
蝴蝶酥都幾脆同好食~
其他全部: 甜到爆, 完!
我地分別叫左一杯Lady Rose 玫瑰花烏龍茶特飲同一杯薄荷特飲, 兩杯都幾好飲, 我個人比較喜歡薄荷味~
食完後比左張coupon我地去商場既 Canvas 換左一set shower gel同body lotion, 2人tea得一set, 我自己唔要讓比朋友要啦~
Canvas 送了一張手部護理及半價面部護理 coupon 比我地, 好就等我得閒黎試試啦~

Lion Rock x Canvas 有機花香下午茶