2016-07-06 1172 瀏覽
係囉~都係個句。日本人都一年四季SHABU SHABU ,係香港一樣一年四季都會無啦啦有鋪打邊爐呀、雞煲呀、火煱呀等等等等 滾野食癮!所以QT又黎滾喇~~~~今次係雞煲!事關QT行過白布街,見到以前萬發個位變左第2間~叫「為食魚」專食海鮮煱同雞煲~~=0=!冇記錯「為食魚」係於筲箕灣嫁?唔通分店~甘QT就不大清楚喇!好啦!又試下先!單睇MEUN又真係同「為食魚」冇大分別可以講近乎一樣!是晚QT 因為只係同男朋友行完街二人行~實在食唔落個推介嘅龍蝦煱,只好點個雞煲TRYTRY!其他就小點個D比較出面少有嘅: 黃沙豬潤/蝦膠奶黃丸/鵝肝墨魚丸~~~雞煲眼睇落不大特別,但聞到味好香~雞件食落都好滑口同嫩~~而且絕對夠入味~~!但QT好欣賞佢地嘅豬潤好新鮮同冇「嗱」生粉!入口有爽而溶化口感!其次鵝肝墨魚丸都好重墨魚味!口感爽彈唔會係粉感!內包嘅鵝肝雖不多但有淡淡咬到會散出鵝肝香味!但食左成晚我最愛係個蝦膠奶黃丸!!!!!!一定要點!一定要點!一定要點!!好食重要嘅要講3次! 蝦膠打得好足!唔係粉丸而且好重蝦味!!最正係中間包嘅咸蛋流心黃!!!一咬爆出黎個下即食到重重咸蛋黃味仲好滑口! 飲品方面

但QT好欣賞佢地嘅豬潤好新鮮同冇「嗱」生粉!入口有爽而溶化口感!其次鵝肝墨魚丸都好重墨魚味!口感爽彈唔會係粉感!內包嘅鵝肝雖不多但有淡淡咬到會散出鵝肝香味!但食左成晚我最愛係個蝦膠奶黃丸!!!!!!一定要點!一定要點!一定要點!!好食重要嘅要講3次! 蝦膠打得好足!唔係粉丸而且好重蝦味!!最正係中間包嘅咸蛋流心黃!!!一咬爆出黎個下即食到重重咸蛋黃味仲好滑口! 飲品方面我推介大家要叫果汁沙冰!超大杯好抵!仲要新鮮生果味唔係糖水味~~~我叫左菠蘿沙冰超正又解渴!

Btw QT幾鐘意佢地嘅環保下單方法、以白板筆畫上已過睇嘅點單紙,減少不必要嘅紙張浪費!要讚!!
2016-06-12
$300 (宵夜)
  • 蝦膠奶黃丸
  • 菠蘿沙冰