2015-11-11 3332 瀏覽
朋友自從去日本讀書同定居, 好耐都無見佢啦~, 今次佢由日本返一返黎香港, 絕對想食中菜, 大家又對旺角比較方便, 就選擇這間, 入夜人開始多, 又沒有訂位, 唯有等一等食物好快就到, 大家都等到餓, 都俾我影影相先啦~金銀蛋浸莧菜- 簡單菜, 顯功架, 蒜子又大, 預先爆香再煮菜, 濃濃蒜子味, 金銀蛋煮得剛好不鞋, 上湯未見重口味但有少少懷疑有味精, 因大家食後又不時多飲茶。呢個雞就算見多蔥, 可能朋友們都餓壞, 只顧夾雞, 留下大量蔥, 如果只食蔥就比較咸, 雞比較乾, 所以肉都幾鞋。豉汁蒸鱔- 分量好多, 切得適量厚度, 蒸的時間比較耐, 老左少少, 味道主要為豆豉味, 反而鱔味被蓋過, 難食得出朋友對這餐好滿足, 但表示只要不時食壽司, 其他已經好好~.~
食物好快就到, 大家都等到餓, 都俾我影影相先啦~