2015-05-05 991 瀏覽
本身同朋友一心打算去沙嗲王,就search左open rice,其實係想去另一間,但錯有錯著,去左呢間好高質既餐廳!呢間餐廳無特定既國家特色,咩類型既茶式都有。係呢到食野,總體評價都好好,唯一失望既係,我叫左3-4樣菜式,都無曬!但轉左其他,都好滿意!泡菜炒年糕我十分十分鐘意既菜式!佢酸酸地,年糕炒到幾入味,辣辣地,好開胃!佢泡菜都落得好多,絕無偷雞架!鰻魚炒飯佢一放低個一下,已經聞到香味!都算幾大碟,都唔係太食得曬。入面有好多鰻魚肉,食落好有口感,超好味!但如果再咸多少少就好。炸饅頭佢炸得好香脆,外脆內軟,但又唔係炸得太乾身,唔似食餅乾!我既食法,係將饅頭撕開一半,用泡菜夾住黎食,一流呀!炸蝦卷呢道菜就不過不失啦!同一般食到既炸蝦卷差唔多,但抵讚既係咬落啖啖都係蝦肉!光芒四射呢杯野飲都幾抵飲!好多芒果肉,有芒果沙冰,又有珍珠!名正言順光芒四射!食品質素就非常滿意,唯獨侍應成日都聽唔清楚落單既野,要重複幾次。不過都會再幫襯!

泡菜炒年糕

鰻魚炒飯