2012-08-14 108 瀏覽
呢間(生煎皇)以經唔係第一次聽佢大名.飲食習誌又見到.睇報紙又見到.講到有幾好食.幾巴閉.今日終於可以試到.去到入面舖頭超細,眼見只得6個位,(真係好細),我們叫了(生煎包)上枱真的很熱.所以食的時後真的要小心咀巴.味道都ok.最鍾意係食落口果時包內迎有很多的肉汁爆出黎.包底有小小脆口.合格(鍋貼)做發應該同煎包大同小二.子係小左那份肉汁.(小籠包)黎到反而可以比到我最多驚喜.因包內的汁.應該叫做湯先對..一食落口又係爆出黎的.所以呢啲先可以稱得上是小籠包.味道都幾好.推界(紅油抽手)麻麻地.唔講(酸辣湯)這兒的酸辣湯真係一般貨色.所以唔點也絕對唔會可惜的........最後我覺得黎呢到其實應該食小籠包會好啲.至於生煎包一試都無防.但係真的冇那些飲食習誌寫得那麼好食!!!!!!!

呢間(生煎皇)
生煎包
鍋貼
(鍋貼)做發應該同煎包大同小二.子係小左那份肉汁.
小籠包
紅油抽手