個晚即興想打邊爐, 有朋友推介呢間D牛好正, 咁岩係旺角行緊街就諗住係番旺角食, 7:30打電話去, 預左無位, 佢話最快要9點先有位, 所以留電話叫佢有位CALL我, 咁差唔多9點佢真係打黎, 話留張卡位俾我, 所以即刻行過去, 心諗又幾好服務WOR。一行3人, 叫左個海底椰+胡椒豬肚湯做湯底, 2邊都有好有味,起初以為海底椰會好淡, 點知又唔係WOR, 好香之餘又唔"流",豬肚湯夠晒味, 剩飲湯都好正, D牛肉"拖"完都有個湯既咪, 唔錯。另外叫左一條象拔, 一頂級牛, 一普通肥牛, 三文魚刺身, 蘇杭餃, 菜, 墨魚滑,響鈴先唔講條象拔, 牛叫左2款, 一款最貴既頂級牛$198, 一款普通, 頂級個隻真係好正, 入口即溶。食完頂級再食普通牛真係好普通。上網見好多人食呢度既餃子, 所以叫一份試下, 果然真係好食, 足料有冬姑,甘荀, 而且個皮都唔係出面個D薄皮, 係好彈牙, 好咬口。墨魚滑,響鈴都OK好食。到主角象拔啦, 去到見到有個好似日式刺身吧, 餐牌有好多款刺身供應, 好似好PRO咁, 所以諗住叫條試下。WAITOR 話$30兩, 問我地斤半夠唔夠, 佢唔係應該秤俾我地睇?

墨魚滑,響鈴都OK好食。

到主角象拔啦, 去到見到有個好似日式刺身吧, 餐牌有好多款刺身供應, 好似好PRO咁, 所以諗住叫條試下。WAITOR 話$30兩, 問我地斤半夠唔夠, 佢唔係應該秤俾我地睇? 我地當時傾緊計,亦都疏忽無出去揀同佢揀,同埋秤, 送到埋呢既時候真係嘩一聲, 咁細碟, 大家睇下個木盤, 細過後面個電磁爐, 點睇都無斤半, 大家睇相數到得個幾片.....埋單時呢細盤要HK750。

埋單要一千五百幾
, 係條象拔我地覺得OVER左, 如果唔叫刺身,海鮮我先會再黎, 如果大家打邊爐一定要食海鮮既就要諗清楚啦!!!
頂級牛
墨魚滑