2014-11-14 5787 瀏覽
每逢11月中,因好友生日,我們必會出來飯聚慶祝,這個時間最好就是有大閘蟹食,之前沒想到去那裡用餐,剛好同事俾左張大閘蟹買一送一優惠劵給我,$38的大閘蟹,買一送一,眼睛馬上一亮,就這間好了。去到有兩位朋友未到,但待應告訢我們,如果吃火鍋是不能用大閘蟹優惠劵,只可以吃小菜才可以用,因為火鍋癮咬,想過放棄用優惠,但待應姐姐真的好好人,她教我們兩人先叫一個小菜,計我們兩人茶錢,再用大閘蟹劵,吃飽了,埋單後再吃火鍋吧!既然佢教路,那我們就依她的好了,叫了一個燒腩仔,落左6隻蟹,即係有12隻,後來兩位友人到齊,4個人吃飽飽蟹就埋單,抵而且蟹細細都好多膏架。接著就來個任吃火鍋,有4款雞煲送擇,我地簡左胡椒豬肚雞煲,真係好好味,個煲好味,雞又滑食材大至都幾好,如果唔係劃野有甩單,食物劃十樣來一半,會更加好囉。再埋單是四百幾蚊,啤酒汽水任飲,好抵呀

而且蟹細細都好多膏架。
再埋單是四百幾蚊,啤酒汽水任飲,好抵呀
2014-11-13
生日