2015-09-24 2234 瀏覽
講真,真係無乜可能唔燒蝦,哩度既蝦超曬班既大size, 幾分鐘就熟,食落去好有初戀既感覺,肉質彈牙猶於少女肌膚,鮮味十足,我諗我真係可以成晚淨係燒蝦食。「八色燒肉」每枱都有的,分別係黑蒜味、芭蕉味、胡麻味、紅酒味、千島味、辛茄味、香葱味同山葵味, 味道各有千秋, 我個人都幾鐘意芭蕉味,感覺很fresh , 很特別, 另外, 香葱味也不錯, 有點葱爆既感覺, 很惹味。清酒白蜆不能錯過,剛上枱既蜆酒香扑鼻,蜆經過白酒既提鮮,顯得更鮮甜,而且無沙,食得稱心又放心。刺身整體黎講都很新鮮,可能因為仲係好冰凍既關係吧,三文魚肉質厚實,唔會軟patpat,最緊要既係厚切,很有口感,充滿魚香味。黑椒一口牛粒醃到非常入味,就算燒到完全熟曬,肉質依然嫩口,唔會咬唔開,更surprise既係,肉汁牢牢鎖住係牛粒入面,咬開後,肉汁同牛味融為一體,美味到難以形容。豆腐沙律同係其他放題店食既一口豆腐無咩太大分別,都係凍豆腐加芝麻醬,我反而唔鐘意佢加沙律菜落去,我唔會食,好 'ah' 位。甜品方面,竟然無布甸,竟然係雀巢雪糕,本身已經食到厭,不過睇在佢係海鮮同燒肉無偷工減料既份上, 我就原諒佢啦。

2015-09-23