2011-04-25 63 瀏覽
以下嘅食評係一個多月前食嘅,由於小弟之前較忙所以依家先打返當晚5個人一齊去試下呢間D藍鰭吞拿魚~我地叫左5個set ,有4個不同種類~當晚人唔算多,得我同另一枱,所以待應服務唔差,又無趕客同快餐feel,坐得relax 而且可以慢慢食~不過佢地整野食都幾耐,要幾個字先有得食蒸蛋個蒸蛋好滑好有蛋味,蛋內有D冬茹粒,香得黎又增加口感麵豉湯味道不太鹹,正常味道無特別~天婦羅我忘記影個天婦羅,天婦羅係可以任食雖然話任食,但質素好好,天婦羅新鮮炸起,天婦羅漿也不會太厚破壞口感藍鰭吞拿魚扒飯定食呢個吞拿魚扒我最推介,吞拿魚表面輕輕燒一燒,魚脂肪溶化成魚油,好香吞拿魚味將燒左嘅吞拿魚放入口,吞拿魚好似油嘅溶化係口,有溶化嘅油包住吞拿魚,令吞拿魚加倍油滑,再加上吞拿魚本身味濃,正!加上個醬汁,食下飯可以清一清D魚油,之後再食~藍鰭吞拿魚蓉飯定食個吞拿魚蓉同上一樣咁濃吞拿魚味,一樣咁滑~但可惜冇左種入口溶化嘅感覺,所以加多少少食吞拿魚扒好好多~油甘魚&三文魚飯定食 & 燒肉飯定食呢兩個定食係我FD叫嘅,所以冇試到, 不過都好似好靚下~沙律個沙律係薯仔沙律,可能食完吞拿魚,滿口魚油食D沙律特別覺得fres
以下嘅食評係一個多月前食嘅,由於小弟之前較忙所以依家先打返

當晚5個人一齊去試下呢間D藍鰭吞拿魚
~
我地叫左5個set ,有4個不同種類~
~
不過佢地整野食都幾耐,要幾個字先有得食

蒸蛋
個蒸蛋好滑好有蛋味,蛋內有D冬茹粒,香得黎又增加口感

麵豉湯
味道不太鹹,正常味道無特別

天婦羅
我忘記影個天婦羅,天婦羅係可以任食

藍鰭吞拿魚扒飯定食

加上個醬汁,食下飯可以清一清D魚油,之後再食

藍鰭吞拿魚蓉飯定食
個吞拿魚蓉同上一樣咁濃吞拿魚味,一樣咁滑~
但可惜冇左種入口溶化嘅感覺,所以加多少少食吞拿魚扒好好多~

油甘魚&三文魚飯定食 & 燒肉飯定食
油甘魚 & 三文魚飯定食
燒肉飯定食
呢兩個定食係我FD叫嘅,所以冇試到, 不過都好似好靚下~

沙律
薯仔沙律
個沙律係薯仔沙律,可能食完吞拿魚,滿口魚油食D沙律特別覺得fresh, 清一清個口嘅感覺

整體食物質素唔錯,價錢唔算平但都仲算平民可以食得起~
唔知日本今日有冇影響到呢間D食物, 但我有機會都會再去食呢間
!
薯仔沙律