2017-09-08 572 瀏覽
朗豪坊真係長期好多人,有時想搵個位坐下,以前都會搏一搏走上四樓星巴克或者food court睇下有冇位坐,但而家唔會嚕,寧願慳番啲腳骨力囉,因為9成9冇位。某日約左朋友喺朗豪坊等,收到佢訊息話要遲30分鐘左右,由於我唔想喺度齋企傻等,我只好搵個地方坐。(對,我係唔會行街的,因為一行就驚大出血,畢竟對女士黎計,太多誘惑)我只好落去太平洋睇睇有冇位,比起四樓,呢度有位嘅成數都會大啲,始終位置都多啲,而且我一枝公,又唔怕搭枱,都唔難搵到位置。當日係平日,差唔多到晚飯時間,仲咁好彩可以獨自坐一張枱添。雖然都係打算歇一歇等朋友,都要循例買杯飲品。個人就麻麻地喜歡黃昏時間飲咖啡,所以只係剩番沙冰呀、抹茶、朱古力呢啲選擇。雖然我唔係抹茶控,不過醒起自己都冇飲過,都可以襯個機會試下啦。所以點左抹茶拿鐵,出乎意料之外味道都唔錯喎,唔知其他人覺得點,始終口味好個人化,我就覺得幾啱我飲。抹茶味都有,幾明顯,回甘咁誇張就冇,奶味唔算好重,不過鐘意佢唔算話太甜,面頭又有啲核桃咁,有少少口感。輕鬆坐一陣,又有wifi,果然最適合等人。

輕鬆坐一陣,又有wifi,果然最適合等人。