2016-07-07 1435 瀏覽
三五知己聚會 食自助餐係幾好既選擇 因為大家可以揀自己鐘意既野黎食。任食任飲 開開心心又一day. 姐妹話旺角吉壽地點方便 而且質素唔錯 於是一行六人就去囉。我們食530 未算好多人 走既時間 7點幾 成個大堂人山人海。環境唔錯 光猛企理 朋友話裝修過。鐘意佢的地方係除左放題點心紙的選擇之外 出面有沙律吧 湯 冷盤 炸物 甜品 係任攞的。款式選擇亦都好多 仲有乳酪雪糕加配料住食 比起一般放題 食物種類多蘿蘿。朋友成日話我食放題好蝕底 因為我係唔食魚生的。但吉壽的熟食選擇太多 我根本都試唔曬 完全唔覺得蝕底😂壽司* 壽司的飯細細舊 軟熟 微暖。蟹棒我至愛 啖啖肉。牛油果軟殻蟹卷 吉列蝦卷都唔錯 好新鮮 蟹和蝦都炸得幾好。蟹籽軍艦 紫菜脆卜卜 蟹籽好鮮甜。炸物*芝麻雞翼 幾好味。炸得香脆但唔會老曬 雞肉仲幾嫩滑。蟹棒 蝦天婦羅 炸粉唔會太厚 而且熱辣辣 即炸。大堂攞左d薯格 蝦球 蝦春卷 全部都不錯 放題來說 質素幾好架啦。熱盤*牛肉鍋 幾Ok既 湯底甜甜地 有豆腐 肥牛 旺菜 叫埋熱烏冬一齊食。鐵扒牛柳粒 幾好蒜味。牛肉幾腍 細細碟 幾好。粟米魚肚羮 雖然魚肚換左做豬皮 但個湯算不錯 飲

壽司*

炸物*
芝麻雞翼 幾好味。炸得香脆但唔會老曬 雞肉仲幾嫩滑。
蟹棒 蝦天婦羅 炸粉唔會太厚 而且熱辣辣 即炸。

熱盤*
鐵扒牛柳粒 幾好蒜味。牛肉幾腍 細細碟 幾好。
粟米魚肚羮 雖然魚肚換左做豬皮 但個湯算不錯 飲曬一碗。
甜品*
Tiramisu 不過不失 幾滑都有咖啡味。
乳酪雪糕正呀 酸酸甜 有好多配料任君選擇。

飲品選擇超多 除左汽水仲有啤酒清酒茶類椰青水等等。
吉壽比起一般放題 我覺得性價比更高。值得再來。