餐廳: 上品火鍋料理
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2016-06-15 2862 瀏覽
我媽媽好鐘意打邊爐,為左同佢慶祝生日所以就帶左佢黎今次叫左麻辣湯底小辣同蕃茄牛肉粒湯底個麻辣湯底都幾濃,不過就油左小小唔適合淥菜因為啲菜會吸哂啲油我覺得小辣唔辣,食得辣嘅朋友可以叫中辣或者大辣Ps譚仔食大辣個蕃茄湯底好鮮甜,食得出係蕃茄嘅甜唔係落糖入面有啲牛肉粒同薯仔,啲薯仔煮到尾好林好好食啲牛肉粒淥極都唔韌好正!而且一啲都唔小又大粒配料有得加十蚊叫雙拼,咁樣可以食多幾味阿嘛!個頭腐好特別入面真係好似蜂巢咁凹凹凸凸呢隻蜂巢豆腐係硬身嘅,好有口感,啲凹位藏哂啲湯好正!不過皇帝菜就唔當造,味道冇咁濃冇乜特別全部丸都係手打嘅我覺得最好食最特別係芝士蝦滑一咬落去啲芝士咇哂出黎,係真係咇哂出黎會燙倒果隻食果時真係要小心啲,因為粒丸真係好足料,好多芝士呢個牛肉粒淥嘅時候真係有啲困難,因為佢好厚,個面熟唔倒表中間熟好在有教學,但我覺得3分半鐘就ok中間有小小生先好食啲隻牛肉粒同蕃茄湯果隻唔同嘅,呢隻林啲同埋肥啲生菜同響鈴都係打邊爐必叫,啲生菜好靚,洗得好乾淨兩黎牛都好好食但比起黎梗係下面果碟好食啲,一分錢一分貨阿嘛啲牛好夠肥,食落口唔會好似普通肥牛咁爛哂,佢好煙韌而且都幾厚仲有蠔阿,啲蠔都幾大隻,食
我媽媽好鐘意打邊爐,為左同佢慶祝生日所以就帶左佢黎
今次叫左麻辣湯底小辣同蕃茄牛肉粒湯底
個麻辣湯底都幾濃,不過就油左小小唔適合淥菜
因為啲菜會吸哂啲油
我覺得小辣唔辣,食得辣嘅朋友可以叫中辣或者大辣
Ps譚仔食大辣

個蕃茄湯底好鮮甜,食得出係蕃茄嘅甜唔係落糖
入面有啲牛肉粒同薯仔,啲薯仔煮到尾好林好好食
啲牛肉粒淥極都唔韌好正!而且一啲都唔小又大粒

配料有得加十蚊叫雙拼,咁樣可以食多幾味阿嘛!
蜂巢豆腐 拼皇帝菜
個頭腐好特別入面真係好似蜂巢咁凹凹凸凸
呢隻蜂巢豆腐係硬身嘅,好有口感,啲凹位藏哂啲湯好正!
不過皇帝菜就唔當造,味道冇咁濃
冇乜特別
芝心蝦滑拼墨魚滑
四寶丸拼墨魚丸
全部丸都係手打嘅
我覺得最好食最特別係芝士蝦滑
一咬落去啲芝士咇哂出黎,係真係咇哂出黎
會燙倒果隻

食果時真係要小心啲,因為粒丸真係好足料,好多芝士
安格斯牛柳粒
好在有教學,但我覺得3分半鐘就ok
中間有小小生先好食
啲隻牛肉粒同蕃茄湯果隻唔同嘅,呢隻林啲同埋肥啲
生菜
響鈴
生菜同響鈴都係打邊爐必叫,啲生菜好靚,洗得好乾淨
安格斯肥牛
特級本地手切肥牛
兩黎牛都好好食
但比起黎梗係下面果碟好食啲,一分錢一分貨阿嘛
仲有蠔阿,啲蠔都幾大隻,食落冇臭味,因為我個人唔係好鐘意食蠔所以覺得冇咩特別
象拔蚌刺身
呢個象拔蚌刺身真係好正!食落口好鮮甜
切之前有成隻拎出黎俾我地睇一睇,唔呃錢
側邊啲潤仲有留翻俾我地淥黎食
因為隻象拔蚌好新鮮所以一啲都唔腥而且仲好爽!
佢有張半價list本來隻蚌要1200倒,減到600左右就食倒真係好扺食
用左table map book位,8點3前離席有8折但係我趕唔切
大家想食得扺啲可以用table map同埋睇下張半價紙先叫
生日前後三日仲有某啲野食係半價,同埋有掃包送

芝心蝦滑拼墨魚滑
四寶丸拼墨魚丸