依排日日落雨☔,落到個天都好似就快冧落黎咁濟…難得太陽伯伯今日有番D心情🌞,係lunch time出黎玩下,兔小妹當然把握時間,吸收吸收日月精華~係公司食飽飽,就沿行人天橋慢慢游去金鐘~ 途經東海堂,見到玻璃櫃入面D cake七彩繽紛,賣相又精緻,即時心心眼😍咁“貢” 左入去望兩眼。其中一件青BB,圓筒型,賣相唔算突出既蛋糕,反而吸引兔小妹既眼球。睇下個名,原來叫大訥言紅豆抹茶蛋糕 ($24)。抹茶喎,點可以放過?! 😎 諗都冇諗,就買左件番公司做下午茶。看似毛巾蛋糕的外層,原來係抹茶慕絲,中間包住濃濃既抹茶醬,一切開,抹茶醬洶湧而出,流心效果相當吸睛。抹茶慕絲幼滑鬆軟,茶味濃郁,底下既紅豆清甜,味道層次分明。再點埋抹茶醬黎食,感覺就好似飲緊杯又香又濃既抹茶咁。😋😋依個大訥言紅豆抹茶蛋糕,簡直係抹茶控的愛物~!!😻😻

大納言紅豆抹茶蛋糕
5 分鐘 (外賣自取)
大納言紅豆抹茶蛋糕
  • 大訥言紅豆抹茶蛋糕