2016-09-01 1393 瀏覽
食物係便宜抵食,但係,從來都未見過咁差ge服務態度。個日經過,就去試下依間酒樓,下午大約三點ge,我同我母親入到去見到招牌有好多野食,而且都好平,感覺5錯la,就去落order。點知我地想叫左多種野食,d waiter都話買哂,可能我地係黎遲左,d野食冇哂。之後,我地有叫個阿嬸waitress幫我地落單,而且我地只係問佢有咩野食,但點知佢好5耐煩咁講,要落單就快d la,阻住我執野,點知有d咩食ar,伊到要開晚市,咁遲黎梗係咩都冇la.佢講完就即刻走左,我地連落單都未落,咁我地去向部長反映下la,點知佢話個d阿嬸年紀大,語氣就有d 5好,要我地體諒下!佢就代替d waiter一直向我地介紹有咩食,算解決左5知有咩食ge麻煩,之後我地就叫左2個叉燒米線。接近四點,個樓面只得我地同隔離一張桌ge人,個酒樓竟然熄哂後排燈同冷氣,好采個日溫度25度左右,5算會太悶,但係係一間差5多密室又冇冷氣ge環境,點食到野,感覺上好似趕我地走,備我ge觀感真係太差la.間酒樓至少要等我地走先左再熄冷氣。如果係差5多冇哂野食同接近晚巿就應該再避免新customer入黎,再解釋備我地知有晚巿,而5係令我地咩都
食物係便宜抵食,但係,從來都未見過咁差ge服務態度。

酒樓至少要等我地走先左再熄冷氣。如果係差5多冇哂野食同接近晚巿就應該再避免新customer入黎,再解釋備我地知有晚巿,而5係令我地咩都5知入左黎有冇野食。同埋,應該訓練員工,提高質素,老5係一個籍口,d員工備我感覺係高高在上咁又好串嘴,令我很不爽。難道來者不是客嗎?而且,間酒樓好不負責任,明知有問題仲要顧客去遷就。

總之,食物既平既抵,單憑個服務質素就可以嚇到我以後都5會去。