2008-02-14 140 瀏覽
陽光餐廳o係慈雲山黎講都算係幾出名既外賣餐廳(佢都有提供堂食),我去過店內裡食過一兩次,都ok,服務態度都冇咩問題。不過我幫襯得最多係上門外賣,平時多數同細佬兩個人一人叫一飯盒+餐飲,之後有段時間我就成日都只係叫一盒飯/麵+餐飲,佢地都會送。點知有一次,聽電話果個阿姐聽到我落完個order後(只係叫一個餐),佢就語氣好差咁講:「小姐,你知唔知你叫得果一個餐我地係唔送架囉。」我心諗,我之前試過幾次都只係叫一個餐又唔見你地同我講?張外賣紙又冇寫話一個餐or唔夠幾錢就唔送!我就回應佢:「我唔知喎,但係你地之前幾次都冇人講過話一個餐就唔送」結果個阿姐都肯幫我落單,咁就算啦!因為要人地辛苦送一個餐上黎我都唔好意思既,所以平時都會俾多d tips。跟住又有一次,我細佬同我又打去落外賣order,跟住送左兩盒野上黎啦,點知我超唔好彩,我果盒飯入面有隻曱由!!!! 勁嘔心,完完整整一大隻!!!我係食左幾啖之後挖到最底先突然見到,嚇死我!勁想嘔…我當時係好嬲,即刻打電話落去同佢地講返,佢地話再送一盒上黎,我心諗,下,咁污糟點食得落!我寧願退返錢囉!但佢地唔肯,結果個外賣阿姐再送一盒上黎,仲要我俾返盒有曱

我當時係好嬲,即刻打電話落去同佢地講返,佢地話再送一盒上黎,我心諗,下,咁污糟點食得落!我寧願退返錢囉!但佢地唔肯,結果個外賣阿姐再送一盒上黎,仲要我俾返盒有曱由既佢,好似唔信我咁!一肚火!

從此之後我就冇再幫襯過喇!

不過呢件事已經係好耐之前既事,起碼都一兩年,所以佢地依家有冇改善到我就唔知喇!