餐廳: 三記飯店
資訊:

對於男人住黃大仙,竟然未食過慈雲山三記真係沒想過。所以今次見有時間當然要食蠔餅同胡椒豬肚湯。今日大約8點到,超多人食野,找位坐都要15分鐘左右就有,都叫快手。衞生程度以大排檔黎講已經好好,待應姐姐都好快手整好張桌比我地坐。今次我地叫左5樣野,結帳都係$250左右(仲要有2枝大啤同1個汽水),堅抵同平,我地都覺得絕對可以再黎過!@~本來想要鵝,但原來已經買完,所要要下回請早.....胡椒豬肚湯($10):係10蚊冇睇錯,好有胡椒味,材料都吾少,最後我地都一人一碗多少少,豬肚都好淋同豬肉肉味仲有係度,飲完熱熱的,絕對要推介!!蠔餅($52):粉真係整得好好,見佢整果陣有蛋漿,吾知係米咁的原因,十分香口但又冇燶到。最好係沒有太多油係底,吾會覺得只食到粉,蠔仔超大隻同肥,吾係煮完都吾係邊度果D,好快咁食晒佢。油麥菜:炒得勁香口,份量勁多。菜同魚配合得好好,但偏咸左少少,加個粥絕對好好配撘...但唯一吾好係其實都吾少油,凍左之後更加勁,所以要快食就正三寶(細)($10):好好咁分開3個份量,因為男人要配啤酒,所以叫左個細。份量一細碟,2個人食剛好。但我覺得正常三寶味,但應該有酸菜,菜泡,花生。酸

本來想要鵝,但原來已經買完,所要要下回請早.....

三寶(細)($10):好好咁分開3個份量,因為男人要配啤酒,所以叫左個細。份量一細碟,2個人食剛好。但我覺得正常三寶味,但應該有酸菜,菜泡,花生。酸菜和花生有,但菜泡只有3粒....

卤水三併:份量都叫正常,但吾太入卤水味,係少少失望,芽菜得幾條,吾可以講好好食

總結:蠔餅同胡椒豬肚湯必食同好味,待應態度好好,一見有問題即跟進,一定會再黎!~
2015-03-29