2016-03-12 2511 瀏覽
幾年前食過呢間,覺得唔錯,於是再食,但係今次超級失望 過年前打去訂位,因為佢哋大廳冇大枱,12 人會好迫,於是信佢哋訂咗間房,不過要落訂,都算啦。 當日去到酒樓大約係 6:30pm,門口冇人招呼,收銀個女職員唔肯出嚟帶位,不停叫我哋等等 ,最後入到房,冇人招呼,要行出大廳叫人嚟,間房仲要最低消費係 $4,500。到叫餸啦,入到房只見一張套餐的餐牌 (承惠 $5,500),一啲都唔平、又唔抵,但係冇辦法,冇其他嘢叫,是晚套餐有:鵝件:呢個好好食大蝦碌:一般,雖然大隻,但係啲雪味未清燉湯:一般髮菜蠔豉:唔太差,最好食係底嗰啲菜蒸魚:一般清菜:ok鮑魚煲:蔴蔴炸子雞:ok糖醋麵:唔錯,唔太油糖水 - 綠荳爽:太甜不過碟碟都算大,所以一定夠食。潮州菜館竟然唔係食潮州菜,真奇怪! 飯前同飯後又冇功夫茶招待;又唔經常入嚟睇下我哋有冇需要(例如換碟、加水等等),但大廳唔係好多客人咋。總之,冇下次!
幾年前食過呢間,覺得唔錯,於是再食,但係今次超級失望

鵝件:呢個好好食

大蝦碌:一般,雖然大隻,但係啲雪味未清
燉湯:一般
髮菜蠔豉:唔太差,最好食係底嗰啲菜
蒸魚:一般
清菜:ok
鮑魚煲:蔴蔴
炸子雞:ok
糖醋麵:唔錯,唔太油

糖水 - 綠荳爽:太甜

不過碟碟都算大,所以一定夠食。

總之,冇下次!
題外話/補充資料: 酒樓冇洗手間,要出返商場嗰個,不過唔係太遠,可接受。
2016-02-14