2015-07-17 6802 瀏覽
今天難得到山頂走一趟因有老人家同行想食好啲兼坐得舒服啲就揀食呢間。入到去坐咗近窗的位置,夠光猛一行四人點了野菌鴨risotto,肉醬千層面,印度乳酪烤雞,三文魚加檸檬牛油汁配薯蓉。Risotto充滿牛肝菌香氣,但調味稍淡,飯偏硬身,個人prefer比較creamy的risotto,非本人今餐最愛的菜式。千層面非常好吃,蕃茄肉醬香濃且味道自然(好怕人工化的茄膏味)。麵身軟硬適中,吸滿醬汁精華,加上份量豪爽的拉絲芝士,整體濃郁而不肥膩,連老人家也吃得開懷 😊三文魚扒肉質嫩滑鮮美,檸檬牛油汁的配搭不錯。值得一提的是其薯蓉,磨得極幼細,牛油味不太突出,食多幾啖都唔漏 😂烤雞辣且香料味重,未必人人受落,雞肉嚡口但我又幾中意食。埋單九百幾,食物和服務維持一貫水準,在如斯環境和家人相聚,值了!
今天難得到山頂走一趟
烤雞辣且香料味重,未必人人受落,雞肉嚡口但我又幾中意食。
千層面