2015-02-22 4990 瀏覽
太平山餐廳今年生日,男朋友帶了我到太平山餐廳慶祝,在山頂睇左陣夜景後,就開始晚餐了!這間餐廳的餐牌都有很多選擇,有很多食物我們都想食....龍蝦湯呢個龍蝦湯唔平,一碗要百幾蚊,但龍蝦味非常濃郁,仲有好多龍蝦肉係入面,又有少少香草味配襯,加少少忌廉係上面,夠creamy又有濃郁龍蝦味!正!Spaghetti Carbonara😋呢碟卡邦尼好creamy,意粉亦夠al dente,蛋汁足夠,蛋香滿溢,mushroom&bacon煮得非常香口!好味呀!炭燒西冷扒呢塊西冷扒燒得好有水準,要medium well 真係medium well,西冷扒唔會太硬,脂肪比例亦非常平均!一咬落去,肉質鮮嫩亦佈滿肉汁!好味呀!Apple Tart首先,賣想要俾100分!個餅底用牛油煎到脆脆地,好香蛋香同牛油香,上面再鋪滿蘋果,再配一球雪糕,凍熱交融,絕配,食完好滿足!心太軟賣想仍然係非常漂亮,朱古力流心效果不錯,朱古力味道亦夠濃郁,應該係話非常濃郁!再加上焦糖脆脆的配襯,令人讚口不絕!總括來說,呢間餐廳環境優雅舒適,食物質素亦非常高,會再來!
太平山餐廳
這間餐廳的餐牌都有很多選擇,有很多食物我們都想食....
龍蝦湯
Spaghetti Carbonara😋
炭燒西冷扒
Apple Tart
心太軟

總括來說,呢間餐廳環境優雅舒適,食物質素亦非常高,會再來!