2016-10-14 5526 瀏覽
呢排經常都去尖沙咀嘅柯士甸道又或者山林道食嘢,發現呢度其實都好多嘢食,中西日韓泰,甚至私房菜都會有。嚟到呢度可以逐間搵自己嘅心水。平成二十二,一聽個名就知道係食日本菜嘅。日式嘅放題,高質素嘅日式放題。一去到睇到嗰啲餐單已經放左係個台度,有7類嘅食品可以俾你揀,有刺身,有壽司,有烤物,有天婦羅,甚至乎火鍋。一嚟到咁梗係食咗係啲刺身先啦,刺身都有好多種類俾你揀。特選日本大海老,油甘魚同埋北海道帶子。大海老非常大,雖然要自己剝殼,但係自己剝嘅時候仲可以食埋佢頭嗰啲膏,又甜又多。油甘魚唔係話嗰個自助餐都有得食,因為係屬於比較貴價嘅食品,但係呢度都可以無限量供應俾你啊。另外北海道帶子都幾大粒,係原粒上,唔會切到一片片薄片,搞到冇乜口感咁樣。原來夠兩個人仲會送多一板海膽,你睇吓板海膽幾大,仲有埋紫菜可以俾你包埋食。呢隻海膽味香濃,食落都好creamy 。食食吓主角竟然出場!呢個主角我哋係冇叫到架,原來食放題夠四個人,餐廳就會送來一隻龍蝦刺身。係呀!你冇聽錯!係龍蝦刺身,成隻龍蝦都幫你新鮮咁樣剝晒啲肉,切片上,正丫,正丫!剩係呢個刺身都值回票價!跟住輪到熟食,我首推就係沖繩苦瓜炒蛋。其實我本人都幾鍾

跟住輪到熟食,我首推就係沖繩苦瓜炒蛋。其實我本人都幾鍾意食,但係咪話樣樣苦瓜我都食,我就比較鍾意食沖繩呢種苦瓜,呢種苦瓜,苦得來係甘。同埋好肯定佢個炒蛋係即叫即炒嘅,因為食落去嗰陣味係啱啱好唔會老,仲好熱。我食左n甘多碟!
仲有就係燒物,來呢度嘅燒物,都係即叫即燒。所以等嘅時間可能會比其他多小小,但係絕對值得等,因為燒烤嘅物品一定即燒即食係最好。牛舌切成一片片嘅薄片,爽口帶黑椒味,牛味重 。
各式手卷,即叫即整,包出嚟紫菜仲脆,飯仲暖,食嘅最好時機。
喺呢度食除咗食日本野之外,仲可以食埋佢個sabu sabu ,同出面打邊爐一樣呢度有好多款火鍋配料可以揀,任食只需一個人加20蚊,抵過去大家樂食喇。
臨走嗰陣時候先至發現原來今年係呢度嘅第七周年,所以有優惠活動。包括頭先所講嘅每兩個人送一板海膽,同埋每四個人會有一隻龍蝦刺身送,所以鍾意食龍蝦嘅朋友真係要把握時機快啲去食啦!我都好想再食丫。。。
  • 特大甘海老
  • 燒牛舌