加辣等於加左成碗辣油俾我。其實做景峰街坊食左咁多年,味道既一早食慣。其實食物既質素係好,但係有一個女仔既態度非常之唔好。叫左個酸辣既米線同一隻炸雞脾,炸雞脾炸到骨都脆,一流!雖然表皮脆卡卡,但肉質唔會好乾,仲保留到肉汁,個師傅幾有功架。米線所發生既問題就黎啦,咁叫開酸辣,平時無乜野,但發現今次只有酸味,辣味無乜。咁於是叫個店員來幫我啦,係一個似15、16歲既女仔。佢就話: 「無得加辣嫁!」我就話加幾粒辣椒或者俾d辣汁我可唔可以。咁佢之後無出聲,拎左我碗野入廚房,出到黎,成陣辣油鋪左起面。無錯,係辣油米線,我問佢係咪玩野,佢就笑口騎騎咁答我,話:「講左無辣椒,已經幫左你啦。」之後理論啦,有個老既店員,就出來解釋點點點,最後只係整走左d辣油。個位小朋友仲起到係咁留意我,佢個樣仲係笑口騎騎,分明有心玩我。好老實,小朋友幫鋪唔緊要,但唔該教好d態度,我做街坊既食得好勞氣,辣油米線真係好油,唔好話成落口,望到都驚。米線因為一來一回再一來一回,已經完全發脹,好難食! 情況如果係咁唔好再旨意我再食,我寧願去第間。
加辣等於加左成碗辣油俾我。
其實做景峰街坊食左咁多年,味道既一早食慣。
其實食物既質素係好,但係有一個女仔既態度非常之唔好。
叫左個酸辣既米線同一隻炸雞脾,炸雞脾炸到骨都脆,一流!
咁於是叫個店員來幫我啦,係一個似15、16歲既女仔。

情況如果係咁唔好再旨意我再食,我寧願去第間。
題外話/補充資料: 服務我係唔想俾分,奈何openrice要我俾。
2015-05-28