2013-01-29 300 瀏覽
唔知食咩好,於是黎番E間食~中午1點幾黎到,好多人,好彩咁岩有2個位我要左個蘿蔔+腩肉清湯米線,媽媽要左蘿蔔+雲吞+腩肉小辣米線,原本想要埋大腸,唔知系唔系太早黎仲未有都可能系太多人,等多15分鐘左右先有野食...本身米線都有跟芽菜,韭菜同咸酸菜,但系佢D咸酸菜既酸味岩岩好,就咁食都好味,而且3樣加堆既份類都唔少~至於主菜既蘿蔔都幾入味,不過如果可以"石切"番大舊小小更好!腩肉更加系我最愛,次次黎親都會叫,好腍唔un唔太肥!至於米線本身,岩岩拎到上黎食既時候有時un左少少,不過食到中間既時候就岩岩好啦,可能系驚我地食到底既時候會太腍掛~至於媽媽叫既雲吞我冇食,但佢話比較似韭菜餃,因為系韭菜豬肉餡~至於湯,我有試左一啖小辣既,個人都系中意清湯,因為小辣我覺得姐左酸菜戈種味~

• 腩肉