唸住LUNCH HOUR早少少到, 12:15, 一位, 等了一陣, 有個短頭髮的阿姐, 大喝「你!! 幾位!!!!?」 「坐!呢!邊!!!」 阿姐自己遊了去再喝「行快D啦!!呢邊啊!!!」我心唸, 算, 快快脆脆食個晏仔。落單了, 等食。另一位阿紅喝我旁邊的4位學生 「你地唸咁耐唸乜啊? 咁到決定唔到?唔係呢樣就果樣架啦!!!落單未啊???!!!」氣氛已經極差! 我叫了的碗酸辣湯底, 豬腸+豬紅, $33(冇飲野) 到了: 之前見睇相好似不錯, 所以來吃, 但極失望, 豬腸極肥, 有陣味, 不太衛生嘅感覺, 通常叫豬腸就睇得出廚房有冇心機洗野! 感覺不太衛生.... 豬紅冇得難食的, 餐廳都係叫番黎, 湯底只係好過譚仔少少, 叫做有D色, 有D加了辣油之類的香味, 但係比真正的小鍋還差九個一皮。D湯得個咸字, 冇湯底可言。酸辣亦沒有酸, 問阿姐要醋, 叫左成個字都未拎黎。加左醋仲衰....食食下, 有一枱女仔食完, 見佢地傾兩句, 阿姐即同出面等緊的人大喝「有一枱就走喇, 食完啦, 仲唔走, 好快到你」 (我心唸, 好快到你「受」!)

題外話/補充資料: 咁激嘅環境食一豌不特別好食的米線, 我一定唔會再來!
2014-02-21