2010-10-25 124 瀏覽
話說當晚要去超市買米掃貨,順便出街食飯。上次幫襯小菜 ok ,今次想試下個火鍋任飲任食,全包價成人$98,長者/小童 $48,限食 2.5小時。我地 7:30pm 入座,第一件事梗係醒目叫湯底先啦,叫咗個皮蛋芫茜湯底。然後再點咗十三、四碟火鍋料,至於飲品就自助式,自己出去雪櫃拿汔水或者自己去斟菊花蜜/洛神花茶/綠茶。我地去到放飲品的地方,見 d 花蜜/花茶無晒,唯有拿住汔水飲先啦,諗住一陣佢會添新的時候先去斟。返到埋位,等到 7:45pm 都未有湯底到,我地開始搵侍應問,跟住又話 check 單要等下,結果等到 8:00pm 先返黎同我地講,漏咗單喎,你地要咩湯底,重新幫我地落過,我地開始有少少火氣喇,要佢將我地入座時間改番,話晒要計時食架嘛,點知佢話入咗電腦無得改﹗離晒譜,入座就識入電腦,湯底就唔識入電腦﹗唔肯改時間﹗由佢,等到 8:15 pm 終於有湯底到,跟住大約有四碟火鍋料到咗,然後我地又等…等…等…終於都再無火鍋料到﹗我地又去追個侍應問 d 食物,佢照例又話要 check 單啦,返黎又照黎話無入電腦喎﹗我叫佢搵番我地手寫張單出黎對,無理由有部份入咗電腦,有部份無既﹗佢居然話咁

我叫佢搵番我地手寫張單出黎對,無理由有部份入咗電腦,有部份無既﹗佢居然話咁多單無可能搵番架啦,叫過會快 d ﹗好…我又拿拿臨點番自己想要既,跟手交俾佢﹗等咗一大輪,又未到﹗今次搵個經理問,居然好意思話電腦無資料﹗

然後又叫我點過﹗結果要由經理親自拿食物上枱先有得食﹗
至於個飲品,從頭到尾都只係得汔水,花茶/花蜜跟本都未試過添加﹗

而個侍應,就由我地追完第一次食物之後就失蹤,我地坐係房入面,無人 service,連個鍋無水都係自己加﹗當然埋單都係自己去櫃面俾錢啦﹗係櫃面同個經理投訴,佢又啞咗咁,聲都唔聲﹗

酒樓 d 服務質素差成咁,無可能會繼續幫襯呢間酒樓囉﹗
2010-10-23