2015-06-30 169 瀏覽
同媽咪阿妹入屯門探親友,探完後都兩點幾,肚仔餓係V City搵嘢食。見到有下午茶又有點心,就閃咗入去灑家燒味小廚食!見到咁靚0既燒味,我就忍唔住,流晒口水!所以order 咗個燒鵝脾!你可以要求免切或者切開。為了方便媽咪食,我都係叫佢切開咗!喜歡呢度0既燒鵝脾不會太肥或太油。而且個皮燒得好靚!光澤感勁好!我比較喜歡食瘦一點的燒鵝,但又好怕食一兩舊就漏到嘔!想不到灑家的燒鵝,不會很漏,相信免切成隻食我都可以一個人KO佢!肉質嫩滑美味,燒得甘美脆口!正!燒味未夠喉,所以叫咗個拼盤!咁食法,以為會漏死?唔會囉!呢度啲燒味,走油走得幾好,唔會成堆油係碟上。值得一讚是個燒腩仔,真係好鬼脆!阿妹愛食牛腩,所以叫咗個牛腩麵。呢度的牛腩麵不會很肥,有著牛筋一起。牛腩入味,湯也較清,油不算多。麵質爽口,不錯!再黎是干炒牛河!咁邪惡,當然要人多先食!炒河條條有色,炒得均勻有鍋氣!而且牛肉夠嫩不會老!嗱嗱林就KO一碟了!食清少少,就黎個流沙包,奶黃夠滑,流得夠晒料~ 而且不會太甜!熱辣辣食,小心辣親嘴仔啊~~還有馬拉盞!古法製,不會太甜。新鮮出爐最好食!想不到灑家的燒味及點心咁出色!點解觀塘個間無燒味?得粥

肉質嫩滑美味,燒得甘美脆口!正!
還有馬拉盞!古法製,不會太甜。新鮮出爐最好食!想不到灑家的燒味及點心咁出色!點解觀塘個間無燒味?得粥食架?

2015-06-21
  • 燒鵝脾