2014-03-19 938 瀏覽
下午茶時段揀左黎明星tea一tea...雖然2:15未夠鐘門口已經好墟陷, 我地2個人唔搭枱拎飛仔要等成60張枱, 不過好多人都冇乜耐性, 實際上等左半個鐘已經入到去坐炸春卷一上枱凍冰冰, 好似炸左幾個鐘先拎出黎賣! 春卷下面張紙全部都係油!! 唔合格!小籠包(實際上有四隻, 因為太肚餓食完先記得影)...算係比較好食既點心, 新鮮, 有湯汁, 唔易穿, 但味道當然唔可以同出面既上海菜相比, 十蚊一籠冇太多要求窩貼西環分店既窩貼係用小籠包既餡, 但呢度就有d奇怪加左韮菜, 唔係好正宗牛肉球不過不失啦, 一貫明星既風格既牛肉球係落好多粉, 牛肉比例比較少, 鬆泡泡, 對我黎講ok, 但有d人會覺得唔足料流沙包蒸過火, 唔流沙! 失敗!北菇雞絲腸全日最差!! 漏單都算, 仲要凍到好似雪櫃拎出黎咁, 失敗中既失敗!!!!!
炸春卷
炸春卷

窩貼
窩貼
牛肉球
牛肉球
流沙包
蒸過火, 唔流沙! 失敗!
北菇雞絲腸
北菇雞絲腸
題外話/補充資料: 明星水準一向飄忽, 要有好食既野就要睇你既食運....今次我食運就好差....
2014-03-15