2015-09-25 1189 瀏覽
我已經很久沒寫食評了, 今次激動了我的神經.話說我朋友一家3口從澳門來香港探親,順道找我這個老朋友食飯.因為有bb, 所以找間比較好的餐廳,於是兩日前電話預訂了7:30pm,但我已早到少許攞位, 但不知何故要我們不停地等, 我見比我遲來取了飛的人也安排了入座, 但他們一直都安排不到位子,我見很多人已埋單,他們一直都不理我們, 我真的很激氣, 要嘈他們, 等副7:50左右才入座,我不明訂位有何意義,不知所謂的食店.再講番d食物, 覺得好吃只有 蝦餃,  燒腩仔,  焗海鮮飯都不錯的.不好吃的有...如下,  雞絲粉皮-d粉皮好乾 , d麻醬好甜, 一d都唔好食.另外叫了 醉雞, d雞皮好厚,d酒唔點解有d熱好怪 ,  烤夫味道可以喇,個娃娃菜中規中距, 最後食了糖不甩係好味的 和紅豆椰汁糕賣相精美.總結來說,不會再去光顧囉, 食物再好, 無服務都係假, 講完..
我已經很久沒寫食評了, 今次激動了我的神經.
我不明訂位有何意義,不知所謂的食店.

再講番d食物, 覺得好吃只有
蝦餃,
燒腩仔,
焗海鮮飯都不錯的.
不好吃的有...如下,
雞絲粉皮-d粉皮好乾
, d麻醬好甜, 一d都唔好食.
另外叫了
醉雞, d雞皮好厚,d酒唔點解有d熱好怪
,  烤夫味道可以喇,
個娃娃菜中規中距, 最後食了糖不甩係好味的
和紅豆椰汁糕賣相精美.

題外話/補充資料: 無言
2015-09-24