2012-09-22 131 瀏覽
6,7 點左右,黎到唔算好多人等緊,但好快就堆滿晒人,等張2人檯等左around 20分鐘。但因為呢餐係有人獎勵我工作的辛苦,等耐D都值既同男朋友2個人,食得唔多,所以望到個menu果時,選擇困難症又發作,皆因好多都想試!上海粗炒賣相幾吸引,可能我都幾中意食上海野掛,味道唔會太咸,但食左一半之後發現,碟底D麵好碎,炒到爛晒,要用匙"更"先食到。蔥爆羊仔肉味道真係幾好,可惜D肉完全冇羊味,可能驚唔係人人受到羊肉的味道,所以去so味的功夫有做足,但就滿足唔到我中意食有羊味的羊肉了...小籠包呢樣食上海菜幾乎係每次必點的,D皮厚度適中,輕輕夾起唔會爛,餡料足,好味!每個包仔下面都有一片不知名的瓜片墊底,我好奇試左一塊,苦既...>.<南瓜餅為左叫佢,我放棄左我喜愛的擔擔麵!但好值得!中間有紅豆蓉做餡,紅豆+南瓜的味道好match!而且食落唔會好"漏" 又唔會太甜!呢個一定會再食!食飽飽之際,見到隔離檯的一個撈麵,個樣好吸引,下次要黎試下!仲要食返個擔擔麵!最唔好就係D檯好逼,D職員個個都好似好忙咁!但忙中又唔會冇禮貌,算係咁。不過唔知點解俾到少少趕客feel我,只要你張檯一食

左至右︰上海粗炒,小籠包,蔥爆羊仔肉
上海粗炒

蔥爆羊仔肉

小籠包

南瓜餅
南瓜餅!!

不過唔知點解俾到少少趕客feel我,只要你張檯一食完野,佢地就會幫你清理乾淨,就算見到個杯冇晒水都唔會幫你再"針"
所以食完坐冇耐就走了~~

$206埋單,比想像中貴左D,可能未必樣樣都覺得超值掛
不過下次都會再黎。
2012-09-20
左至右︰上海粗炒,小籠包,蔥爆羊仔肉