2015-09-29 14273 瀏覽
朋友話要食自助餐,今次就揀左Yamm,食佢有信心保證,最主要d野啱食,又多嘢食,唔會錯。先講海鮮,龍蝦,蟹箝,長腳蟹,麵包蟹,仲有即開生蠔,款款都好新鮮,好好味。魚生款式就少d,不過三文魚都好肥美,好鮮甜。壽司款式都幾多,不過我最鍾意甜蝦壽司。除咗魚生,壽司外,海膽都係我至愛,每次一小碟,味道真係好甜好鮮,要食多幾轉先滿足。熱葷款式都好多,熱辣辣小濃包,皮好薄好多湯汁,點埋醋一齊食,勁好味。蕃茄蟹粥,其實我唔係好食蕃茄,但今次又ok 喎,顔色又靚,紅紅地,每碗仲有一隻好大嘅蟹箝,好鮮甜。仲有好好味嘅吉列蠔,脆醬唔厚,薄薄一層,入口仲有少少熱,又唔油,又有蠔嘅鮮味,唔錯嘅炸物。另一款自助餐必食嘅燒牛肉,有肉味,都幾嫩滑,唔會靭,好味。最後就係甜品,有我最愛的蒲撻,細細個,忍吾住食咗兩個。其他甜品如馬卡龍,焦糖燉蛋,木糠布甸都好味,又唔會好甜,食多幾杯都仲可以。其實Yamm 我都食過好多次,但每次都無令我失望,每次都好滿意。