Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2015-10-08 9375 瀏覽
又係一年一度生日buffet, 由於食量細, 所以選擇較平嘅lunch buffet.湯品 : 兩款西湯, 一款中湯, 大部份地方 lunch定dinner都唔會有3款咁多, 第一次遇上, 我很喜歡飲湯完全合我心意.刺身 : 有三文魚, 吞拿魚, 北寄貝, 仿鮑片, 希靈魚, 很新鮮而且份量都唔少, 最好食係希靈魚夠鮮甜.卷物 : 有太卷及加州卷.海鮮 : 有翡翠螺 (夠爽口), 中size嘅蝦, 龍蝦仔 (太細隻無試), 青口, 長腳蟹 (太咸)熱食 : 有很多款式, 但因為沒有全力進攻這方面食品, 只食了少許, 所以只略略知道有蒸點心, 印度咖哩, 燒牛肉, 烤火腿, 燒帶子, 燒蒜頭, 炸蝦片, 炸魚柳, 格格脆薯, 魚香茄子, 蒸魚等等..., 本人最喜歡係同時有得食粥及麵, 自己夾好材料俾師傅煮, 而麵檔有兩個湯底俾你選擇 (清湯及喇沙湯).西式甜品 : Mövenpick 雪糕有朱古力, 士多啤梨, 焦糖, 楓糖合桃, 啤梨雪葩5種口味, 楓糖稍為甜了少許, 雪葩很清新的感覺. 還有剛剛焗好的心太軟, 朱古力味濃郁, 朱古力醬慢慢流出來, 真的太好味! 還有看見迷你maca

卷物 : 有太卷及加州卷.

西式甜品 : Mövenpick 雪糕有朱古力, 士多啤梨, 焦糖, 楓糖合桃, 啤梨雪葩5種口味, 楓糖稍為甜了少許, 雪葩很清新的感覺. 還有剛剛焗好的心太軟, 朱古力味濃郁, 朱古力醬慢慢流出來, 真的太好味! 還有看見迷你macaron, 抺茶Tiramisu, 布朗尼蛋糕, 唧唧冰, 朱古力噴泉,期間試了一個芒果蛋白, 真的太甜, 入口像空氣, 令我完全失望, 對其他甜品已經沒興趣!
中式甜品 : 豆腐花, 芝麻卷 (唔好味, 應該用粉開水做的), 白兔糖, 傳統啫喱糖, 砵仔糕 (應該同樣唔好味, 見格離枱只吃了一半), 豬籠餅, 馬仔, 雞仔餅, 合桃酥, 冰糖葫蘆, 白糖糕等等…
當中還有沙律吧及生果, 最特別的是有9款涼果.
題外話/補充資料: Marco Polo Hotels 推出兩個大人同行兩位 3-8歲小朋友可以免費!
2015-10-04
生日