Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2015-03-15 16039 瀏覽
Three on CantonLunch Buffet ($298@1)早兩日去左港威酒店食自助餐,之前聽人講話lunch buffet都有生蠔食,覺得好吸引,就同屋企人一齊去食!點知,我同細佬搵呀搵,行左兩個圈都搵唔到生蠔的蹤影,唉,即刻頹左...不過好彩都有長腳蟹、龍蝦仔、青口、麵包蟹搭救!蒜蒸帶子,帶子好大隻,仲幾新鮮添!喇沙湯粉,略嫌椰汁味太重。燒牛肉既質素麻麻地,太生切唔開,牛味亦唔重...燒汁更是淡而無味,我自己落左少少鹽同胡椒調味,再成舊放入口練習牙力!餐廳配合返新年,大部分甜品都插左個賀年牌仔,令甜品區充滿氣氛!Tiramisu賣相好靚,我幫佢影完相就唔捨得整爛佢。聞到咖啡味好濃好濃,食落Mascarpone Cheese同冧酒味好重,加上淋淋的lady finger,唔太苦又唔太甜,好味呀!其實Three On Canton的甜品種類都幾多,食到中段仲有新野推出,就係心太軟啦!心太軟朱古力味好濃,但又唔會話超甜,流心效果尚可,冇湧出黎,再澎湃啲就正。岩岩焗起熱辣辣,外皮仲脆脆地,配上一球Movenpick焦糖咖啡味雪糕,冷熱在我味蕾交錯,完全溶化我的心!甜品種類多,仲

Three on Canton
Lunch Buffet ($298@1)
蒜蒸帶子,帶子好大隻,仲幾新鮮添!
喇沙湯粉,略嫌椰汁味太重。
Tiramisu賣相好靚,我幫佢影完相就唔捨得整爛佢。
甜品種類多,仲幾好食!

其實Three On Canton的Lunch Buffet食物選擇不多,熟食非常少(食食下會發現自己食黎食去都係果幾樣,不超過六款),冷盤跟其他酒店自助餐無異,係甜品選擇多少少,但連我最鐘意的pancake都冇...
所以,我未必會食多次,因為今次食完有少少後悔,Lunch Buffer用同樣價錢會有更好選擇。