2012-10-02 3927 瀏覽
上年o係電視睇到訪問 Sticky , 我一見到呢 d 糖果就即係開始密謀用黎做妳o既生日禮物本身係睇到電視話可以自訂糖果 , 不過一問之下一整要好多份量 , $ 3xxx , 然後當時店員介紹我買 d Happy Birthday , 雙喜o個 d 字樣o既黎做生日禮物都 ok ,最後我自己買左個樽 , 兩個月內黎左四五次 , 因為店員話佢 d 款式同味道會有唔同o個時買o既 Happy Birhday 係熱情果味 , 雙喜係車厘子味 , 兩隻都好好味 , 唔會太甜今次黎己經唔同左喇 , 仲多左 d 壽字同旺字 , 幾款個顏色都唔同 , 入埋一樽會好靚o家呢度 d 糖真係好多選擇 , 而且色彩繽紛 , 除左字樣之外 , 仲有動物圖案 , 非常有趣最原始o既枕頭型 , 我細個叫呢 d 做金絲糖 , 都有好多唔同顏色 , 有 d 大粒 d 肥 d 好攪笑 ~公仔細緻 d o既就 $ 48 一小包 , 另外仲有 d 玻璃樽裝同大包裝 , 普通 d o既小包就 $ 38好似係好貴咁 , 但當你見到咁靚 , 知道係人手拉造 , 加上試食過就會覺得其實係值呢個價錢 今日試食o既係西瓜味 , 賣相
今日試食o既係西瓜味 , 賣相可愛 , 味道唔似一般西瓜味o既糖咁甜咁假 , 清甜得黎帶酸
生果系列o既式樣配合味道 , 又係得意之作 , 有橙 , 檸檬 , 車厘子 , 青檸等 , $ 38 小包裝
見到有奇異果同紅柚味 , 之前買過咁多都無試過呢兩隻味 , 於是買左兩包
果然同樣係不過甜 , 好真實o既水果味, 外面o個層會硬少少同甜少少 ,
中間部份會易碎 d 鬆脆 d , 味道會比較酸 , 完全同對呢種糖o既印象相反 ,
未食過 sticky 之前 , 呢種糖o係我心目中係又硬又痴牙 , 同埋一味得個甜字o家 ~
## 如果遇o岩時間 , 呢度會定時有人o係度示範拉糖 , 整完仲有得即場試食 ,
最新鮮即場整好o既糖聽聞係仲鬆脆o家 , 有機會我都好想睇下同食下呀 ~

2012-10-01
外賣自取