2016-02-21 3494 瀏覽
男朋友生日,佢想食西餐,上openrice揾到哩間餐廳,之後book台,book窗口位,順便book埋甜品,因為可以寫上男朋友個名,希望比驚喜佢。上到去環境唔錯,好有情調,適合情侶。今次點咗蜜瓜火腿,蟹餅,鴨肶意大利飯同大蝦牛扒,我仲點左香蕉雜果沙冰。蜜瓜火腿一般,蜜瓜唔算甜,火腿有d過鹹。蟹餅好味,啖啖蟹肉,外面脆入面多汁,加埋個汁一齊食更好味,個汁酸酸地,令蟹味更出。鴨肶意大利飯又係一個好味之選,鴨肶外皮好鬆脆,但唔油,鴨肶肉好嫩,一d都唔鞋,仲有味道啱好唔會太鹹,但個飯好濃芝士味,好易膩。另外,大蝦牛扒必食,大蝦煎到好香口,肉質彈牙,牛扒要咗半熟,外面煎到有少少脆口,入面仲保持到半熟,切開見到有牛肉汁流出,但唔會有血水,肉質好嫩無渣,好有肉味,好好味。杯沙冰都唔錯,食到果肉,味道天然。
,好好味。杯沙冰都唔錯,食到果肉,味道天然。