2015-09-17 912 瀏覽
星期日晚差唔多9點尖沙咀海運商塲周圍0既餐廳都仲有好幾客人在等, 唯獨Eric Kayser係無人等位, 係門口望左一陣MENU都幾吸引, 就入去試下先, 待應安排左窗邊位俾我地坐, 望住ICC啲燈光表演及海旁夜景, 一邊等飲嘢一邊傾計, 十分寫意~而且枱餐廳設計都算舒服, 枱與枱之間隔比較寬敞, 唔會太嘈~不過都可能同少d 客人有關LOL 當然只係坐左大概7成人~當我地落完order 後, 待應馬上送上免費麵包籃, 免費的麵包籃内有有多幾款不同的麵包, 軟法包,果仁包 ,香草麵包,蕃茄麵包, 仲有一款好似麥包裡面有d 好似係種子的東西, 而且麵包上枱時仲係暖的, 令到牛油可以慢慢溶化於麵包上,全部都好鬆軟好好味, 特別係香草麵包, 軟法包同蕃茄麵包, 香草麵包混和左香草和小麥粉的香味, 軟法包嘅外皮少脆,帶d煙靱, 但包心仍然十分鬆軟, 蕃茄麵包混合左很多蕃茄乾於麵包内, 味道好清, 其實唔搽牛油都已經好好味^^Eric Kayser出品的麵包真係好有水準~其實 e 十有好多高級西餐廳供應嘅麵包上枱時都會係凍哂囉(eg. Flint Grill & Bar, JW萬豪酒店) , 仲要
免費的麵包籃
其實 e 十有好多高級西餐廳供應嘅麵包上枱時都會係凍哂囉(eg. Flint Grill & Bar, JW萬豪酒店) , 仲要係好硬掘掘,所謂嘅高級餐廳真係要改善下la ~
正當你食完麵包無耐, 主菜就已經到lu~ 燒雞漢堡 (Chicken Burger), size 都幾巨型, 而且賣相不錯,雞扒很鬆化又juicy,同芝士勁夾,味道都好好味!配埋杯Hongarden, 真係無得彈~
燒雞漢堡 (Chicken Burger)
法式雞柳青醬扁義大利麵 (Pesto Spaghetti with Chicken) 用左大量嘅香草醬, 適量的橄欖油及松子做左個醬汁,醬汁好清新, 而且仲有大量的火箭菜, 意粉煮得啱啱好, 好爽口彈牙, d 雞柳亦都好嫩滑。
埋單前, 待應仲送左一包椰絲餅俾我地~ 好開心呀^^
椰絲餅
2015-06-07
免費的麵包籃
燒雞漢堡 (Chicken Burger)
椰絲餅