2015-08-17 4418 瀏覽
下午出到尖沙咀,想搵個地方食下野之後, 可以靜靜地咁坐低傾野,呢度係一個唔錯既選擇.下午時段理應會好多人食lunch, 呢度地方細細應該好快坐滿.但事實又唔係喎, 又或者呢間餐廳既位置較隱閉, 所以唔易發現.簡單點左兩款lunch set~好快職員送上麵包籃黎, 麵包熱辣辣, 好軟熟, 加入牛油食更加香滑~前菜有Parma Ham Salad 同 南瓜湯湯好濃郁, 杰度十足, 真枓實料.沙律份量雖然少, 不過亦做得好出色, 菜類很爽脆新鮮, 加埋Parma Ham食, 好開胃.主菜:辣肉腸蕃茄意大利粉 $88肉腸既質感好似中國人既臘腸口感, 食落好甘香有趙口, 唔係普通廚師腸HEA你~蕃茄醬夠濃夠酸, 我最鐘意!蟹肉意大利飯 $98上面有軟穀蟹, 下層有好creamy既意大利飯, 飯入面亦有蟹肉碎, 不過味道稍為淡了一點.餐飲要一杯Americano, 即係咖啡啫~~附上一小壺熱奶, 自斟自飲, 隨意調較個人喜好! 另外再加$20要一件栗子蛋糕蛋糕本身好鬆軟, 栗子蓉也很幼滑, 味道不錯喔~
呢度係一個唔錯既選擇.

簡單點左兩款lunch set~
好快職員送上麵包籃黎,
麵包熱辣辣, 好軟熟, 加入牛油食更加香滑~
前菜有Parma Ham Salad 同 南瓜湯
湯好濃郁, 杰度十足, 真枓實料.
主菜:
辣肉腸蕃茄意大利粉 $88
蕃茄醬夠濃夠酸, 我最鐘意!

蟹肉意大利飯 $98
餐飲要一杯Americano, 即係咖啡啫~~
附上一小壺熱奶, 自斟自飲, 隨意調較個人喜好!
餐飲
另外再加$20要一件栗子蛋糕
栗子蛋糕
蛋糕本身好鬆軟, 栗子蓉也很幼滑, 味道不錯喔~

2015-08-12