昨日lunch time陪太太來到呢間B duck主題餐廳,老實講男人老狗黎呢類型餐廳真係有點監介,但太太見到全場黃色大鴨表現得異常興奮,男人最主要睇下有乜好食,餐廳本身都係食日式咖哩,拉麵烏東等,呢間餐廳周圍都有,食物質素唔會太差,男士們可以放心每張枱都有一藍餐具,墊枱紙都唔同款式,十分可愛 仲有要讚下餐廳為配合主題,好放心每枱放2隻鴨鴨公仔,唔驚食客比d咖哩整污糟隻鴨,都比女士們可以瘋狂拎住隻鴨自拍 男人唔理咩公仔最緊要飽肚,我叫左咖哩牛肉湯烏東,中間隻蛋用主題鴨切成,日式咖哩唔會辣但好香,烏東粗身好滑亦好有咬口,牛肉就偏鞋左少少但價錢$79,可樂都係加$20,係尖沙咀大商場仲要主題餐廳,呢個價算非常合理女士黎得呢度當然比隻鴨迷住,炸豬扒咖哩飯,賣相真是幾可愛,成隻鴨訓係啡色浴池上面,任你魚肉任你食,味道都ok,豬扒都厚身點沙律醬食,唔錯,咖哩帶甜,飯比平時有點痴身,同埋比較少,太太話女士們食剛剛好,但我眼見如果我應該要食2份,$109包埋飲品。 當日我地晏左少少lunch 1.45pm但無乜人,有包場感覺 全場比鴨仔包圍,顏色好鮮豔,牆上圖案亦好可愛,如果fans來到應該
每張枱都有一藍餐具,墊枱紙都唔同款式,十分可愛

全場比鴨仔包圍,顏色好鮮豔,牆上圖案亦好可愛,如果fans來到應該好興奮
餐廳當然唔少得比d fans買鴨仔回家
餐廳門口大鴨任你摸任你影相,女士們走之前都要再去自拍一番,呢隻鴨原來都幾大魅力。
2016-05-04
  • 咖哩吉列豬扒飯