2015-12-08 1513 瀏覽
中午想同朋友搵個舒服,寧靜又唔會俾人趕走既環境飲杯咖啡,食個蛋糕,於是去左The One逛逛,睇下有冇個好地方,於是去到Harlan's,佢既蛋糕真係超可愛,所以俾佢地既蛋糕吸引左。雖然店有最底消費,每人最少一杯飲品或蛋糕,由於中午之後,店有一個special deal,就係$43有一個蛋糕同一杯咖啡,所以非常超值!再加上,如果想改其他飲品,只要加差價就可以了!首先這個充滿藝術的Sexy Lady,是dark chocolate所造的,非常厚實的黑朱古力,但不會太甜~這個栗子蛋糕雖然無其他咁出名,但很軟,而且勝在好似食緊真既栗子,味道也不會太甜。我和朋友都最愛這個~這個士多啤梨黑醋蛋糕,看起來有點單調,但其實非常有內涵,士多啤梨味配少少的醋酸味,非常開胃。至於這個聖誕系列的樹頭蛋糕,貌相非常可愛,上面用糖做成的聖誕葉和小菇,非常精緻。可惜,味道相比其他遜色,沒有味道,口感也一般。Harlan's用的是Lavazza咖啡,但Latte、Cappincino和Smoothie都沒有咖啡味道,所以有點兒失望,連拍照也沒有。但總體而言,是值得一試的!

但總體而言,是值得一試的!