2015-07-25 1672 瀏覽
星期五晚約左朋友食飯,5點幾係尖沙咀做完野,就去左The ONE 4樓的Harlan's 蛋糕店等朋友。之前食過Harlan's 既afternoon tea 同dinner 都覺得唔錯,所以就去左呢間cake shop試下。印象中呢到有賣十款以上唔同類型既甜品,仲有賣birthday cake,macaron同其他biscuits。我叫左一件 'Berry Me' 既六角形blueberry mousse 同一壺Earl Grey tea。Berry me既賣相係幾吸引既,實質品嚐後感覺上面既白朱古力好一般,同藍莓少少酸,整體黎講blueberry味唔算太突出,不過成件cake唔會太甜,應該幾岩唔鍾意食太甜既朋友。反而呢壺Earl Grey雖然只係用茶包沖泡,反而出其地好飲,配埋件cake搭得岩岩好~~雖然呢到只有幾張枱仔,可能大多數做take away生意,不過平日下午時間唔算多人,都算坐得舒服既。

2015-07-24