2015-01-06 4790 瀏覽
The one..冇咩突别都唔會黎行,除非有好的餐廳吸引我,上一次黎都是因為要吃台灣既那間人氣Dazzling..☆☆人氣高企,等待係漫長的……好味的食物是值得一試。今次,這間餐廳是在食評中看到有綠茶紅豆窩夫,一定好好味♡♡所以便在這天相約老友歎一歎!中午時間……難免要等一會兒,好快便有位,近門口……冇窗口位添~相信食物配上街景定必會食慾大增的,算吧,食物才是主要目標……叫了個risortto,有帶子的,好像是菠菜色的飯,叫了雨杯凍la和主角green tea waffle♡♡飲品先來,上層是佔了一半既牛奶,下層是咖啡,杯子頗漂亮,味道香濃,不錯!risortto..少到好像半碗飯咁,我們二人各分一半已經吃完……冇乜驚喜,冇乜味道,不值一提…到了窩夫出場,外表係有!內表又如何?千萬唔好令我失望……好好味呀!仲有微暖,外面少少脆,入面軟軟的!連紅豆雪糕吃係好好味!有埋cream, 仲好吃,又唔甜,都話綠茶和紅豆係做到friend架啦!回味♡♡♡
2015-01-05