2014-09-24 3365 瀏覽
見個fd生日,3個去食好d!第一次去呢d餐廳,真係唔同d,所以要打下食評~係到見到openrice book枱有85折,即刻打電話去~個陣佢話有室外座位對住維港,又唔係太熱,所以揀左坐出面~而且我諗會冇咁多人,唱生日歌好似冇咁老尷尬 叫左牛肝菌燴飯 同青口 同埋生日要食ge火焰雪山!上面個係牛肝菌燴飯~ 上面有1d風乾嘅冬菇同埋乾芝士飯好香!好濃味!正!d乾冬菇同埋淋ge飯一齊口感好豐富~飯唔會好痴口好埋1pet pet!仲「好有菌味」跟住黎ge 即煮青口原來仲有4個包連埋~個樣好似生煎包飲啖湯先~有d 酒味~今次都有d蒜片,但係加埋d酒味我又幾like~青口都ok爽口,冇怪味(平時出去食,有d有陣味)試埋個包~~原來個包唔係流ge都好好食!點d湯好夾~同埋一d都唔油!好驚喜跟住其實先係主角~登登登登~ 火焰雪山!個waiter仲會係你面前點火~好開心呀!仲要個火唔係好細~ 好勁!d 蛋白好好食,唔太甜,好快食到入面有雲尼拿雪糕~同埋個底都唔會有一陣酒精味!我地3個都差d食唔晒~真係不得了

叫左牛肝菌燴飯 同青口 同埋生日要食ge火焰雪山!
牛肝菌燴飯
上面個係牛肝菌燴飯~ 上面有1d風乾嘅冬菇同埋乾芝士

跟住黎ge 即煮青口
原來仲有4個包連埋~個樣好似生煎包
即煮青口
青口都ok爽口,冇怪味(平時出去食,有d有陣味)
試埋個包~~原來個包唔係流ge
都好好食!點d湯好夾~同埋一d都唔油!好驚喜
跟住其實先係主角~
登登登登~ 火焰雪山!
火焰雪山
waiter仲會係你面前點火~好開心呀!
仲要個火唔係好細~ 好勁!
我地3個都差d食唔晒~真係不得了
題外話/補充資料: OPENRICE訂位85折!
2014-08-30
生日