2015-06-21 629 瀏覽
近來流行半自助餐,朋友話Edenfa環境清靜,想傾下計慢慢坐係好選擇。半自助餐即頭盤、沙律、湯同甜品以自助餐形式,而自己再選一樣主菜。先講講前菜啦,老老實實選擇就唔算多,不過又可以話係貴精不貴多。我去果日就有唔同既cold cut,味道幾好,應咸就咸,應淡就淡,配埋沙律一齊食就fit晒,感覺好fresh。另外仲有蜆同屝翠螺,兩樣都好新鮮,可以食到淡淡既海水味。另外不得不提就係個南瓜湯,係我食buffet入面飲過最好既湯之一,一個唔覺易飲左兩碗,佢勁多南瓜蓉又夠creamy,配埋蒜蓉包真係大fit。主菜就試左西班牙黑毛豬扒,厚切既豬扒煎到微焦,味道好好,多左一份普通豬扒冇既香味。而且夠晒厚,咬落去滿足感超大,好耐冇食過咁出色既豬扒啦!

自助餐即頭盤、沙律、湯同甜品自助餐形式,而自己再選一樣主菜。

2015-06-11